Peske ja kuivatage suvikõrvits. Lõigake pikuti pooleks. Võtke kogu mass välja. Lõigake seda väikesteks tükkideks.
Koorige porgand, küüslauk ja sibul. Riivige porgand, hakige sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks.
Lisage hakitud köögiviljad õliga eelkuumutatud praepannile, tuleb praadida ca10 minutit.
Peske pipart, eemaldage seemned. Hakige peeneks. Pange pannile suvikõrvitsa viljaliha ja paprika. Segage kõik läbi, hautage umbes 10 minutit tasasel tulel.
Peske riis, keetke seda ära. Lisage köögiviljadele. Maitsestage soolaga. Segage, keetke ≈ 10 minutit keskmisel kuumusel. Seejärel pange külmkappi.
Lisage keeva veega veidi soola, lisage suvikõrvits. Keetke seda 5 minutit. Järgmisena peske jaheda veega, eemaldage niiskus salvrätikuga.
Valmistage ette küpsetusplaat, katke fooliumiga, võib õliga määrida.
Täidke suvikõrvits riisiga. Pange küpsetusplaadile.
Kuumutage ahi kahesaja kraadini, küpsetage 20-25 minutit.
Roog on valmis, serveeritakse lauale soojalt. Head isu!
kalorsus - 52,8 kcal;
valgud - 1,2 g;
rasvad - 1 g;
süsivesikud - 9,8 g;
paprika- 1 tk
suvikõrvits - 1 tk
porgand - 1 tk
sibul - 1 tk
riis - 4 spl
küüslauk - 1 küün
oliivid - 30 g
taimeõli- 1 spl
sool - maitse järgi