Kanafilee lillkapsaga etsept on hea, sest see on väga muutlik. Võite kasutada mis tahes kana osi, mitte hooajal - külmutatud köögivilju.
Valmista ette kana ja köögiviljad roa jaoks. Toidu valmistamiseks on vaja ka 250 ml kuuma vett.
Lõika kanafilee umbes 3x3 cm suurusteks tükkideks. Eralda lillkapsas ja pese.
Prae kana ilma õlita 5-7 minutit igast küljest keskmisel kuumusel, kuni vedelik on täielikult aurustunud:
Lõika kooritud sibul poolrõngasteks. Lõika porgand õhukesteks pulkadeks ja paprika väikesteks kuubikuteks.
Lisa pannile sibul ja porgand, sega läbi. Prae kõike koos 3-4 minutit.
Lisa punane paprika, sega. Prae veel 3 minutit.
Vala pannile kanamaitseaine, soola ja pipra segu, lisa loorberileht. Sega ja küpseta 5 minutit.
Koori tomatitelt õhuke koor (selleks pane neid 30 sekundiks keevasse vette) ja lõika väikesteks kuubikuteks. Haki kooritud küüslauk ja till peeneks.
Mõne aja pärast pane pannile lillkapsas ja tükeldatud tomatid.
Vala 250 ml kuuma vett, lase keema. Alanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta sisu 8-10 minutit.
Keetmise lõpus lisa küüslauk, till ja sega läbi. Hauta kaane all veel 3 minutit.
Lillkapsa ja tomatitega hautatud kanafilee on valmis. Roog on maitsev nii külmalt kui kuumalt. Head isu!
kalorsus - 62,1 kcal;
valgud - 10 g;
rasvad - 0,6 g;
süsivesikud - 3,9 g;
kanafilee - 600 g
lillkapsas - 400 g
punane pipar - 120 g
tomatid - 130 g
sibul - 100 g
porgand - 100 g
küüslauk - 2 küünt
loorberileht - 1 tk
kanamaitseaine - 1 tl
värske till - 2-3 oksa
sool, pipra segu - maitse järgi