Õigesti küpsetatud tatraputru võib liialdamata nimetada dieettoiduks. Kui seda täiendatakse liha ja köögiviljadega, suureneb selle kasu veelgi rohkem. Toidu praadimisest peate lihtsalt loobuma, et mitte suurendada energiasisaldust ja mitte muuta seda kahjulikuks ja raskeks roaks. Ahjus küpsetatud tatar hakklihaga on üks parimaid võimalusi lõuna- või õhtusöögiks neile, kellele meeldib maitsvalt süüa, kuid ei taha hea figuuriga hüvasti jätta.
Kanarind tuleb pesta ja hakkida.
Valage tomatid kuuma veega, koorige. Tehke tomatipüree köögikombainiga.
Tatratang tuleb loputada.
Koorige ja peske sibulad ja porgandid. Seejärel riivige.
Pange soola ja segage kõik komponendid kergelt läbi, valage ahjupotti. Pange tatratang peale. Soovitame ahjupotid täita pooleni, seejärel valage vesi sisse.
Küpsetage 50 minutit.
Kuumutage ahi 250 kraadini. Katke potid kaantega ja asetage ahju. Küpsetage 1 tund.
Tatar hakklihaga on valmis. Head isu!
kalorsus - 102,6 kcal;
valgud - 6,5 g;
rasvad - 2,37 g;
süsivesikud - 14,5 g;
kanarind - 300 g
tatratang - 300 g
tomatid - 150 g
sibul - 100 g
sool - maitse järgi
jahvatatud pipar - maitse järgi
maitserohelised - maitse järgi