Kasulikud ja ravivad omadused on tingitud toitainete, flavonoidide, rutiini ja kvertsetiini olemasolust. Selline tatrajahust valmistatud leib nii tugevdab kui ka puhastab veresooni.
Võtke keefir, lisage söögisoodat ja pange 20 minutiks kõrvale.
Lisage soola ja tatrajahu.
Segage kõik korralikult läbi ja sõtkuge tainaks.
Pange vormi ja jätke 30 minutiks.
Kuumutage ahi 250 kraadini. Pange küpsetusplaat sisse.
Küpsetage 50 minutit.
Katke valmis tatraleib mõni minutiks salvrätikuga. Valmis. Head isu!
kalorsus - 176 kcal;
valgud - 7,4 g;
rasvad - 1,6 g;
süsivesikud - 32,2 g;
keefir - 0,5 l
sooda - 1 t.l.
täistera tatrajahu - 350 g
sool - 1 t.l.