See gluteenivaba kook meeldib isegi neile, kellele kõrvits eriti ei meeldi. Koos mandariinitäidisega tuleb välja meeldiv hapukus koos vürtside aroomiga. Kook on murenev, kuid hoiab hästi vormi. Näeb väga elegantne välja.
Pese, koori kõrvits koorest ja seemnetest, lõika tükkideks. Saada 30 minutiks 180 kraadini kuumutatud ahju.
Aseta kõrvits, siirup ja sulavõi blenderisse ja purusta.
Kaerahelbed jahvata kohviveskis või blenderis. Pane jahu, sool, küpsetuspulber ja püree kaussi.
Sega. Tainas tuleb paks, aseta seda 1 tunniks külmkappi.
Pese, koori 3 keskmist mandariini. Lisa juurde magusaine, jahu, koor. Vahusta ühtlaseks.
Vala potti. Pane tärklis ja kõik vürtsid: magus kaneel, hapukas nelk, värskendav ingver või õrn muskaatpähkel. Pane vedel segu pliidile. Sega pidevalt 5 minutit. Kreem peaks olema paks.
Kata ristkülikukujuline vorm 12 x 20 cm pärgamendpaberiga, laota tainas välja, tee küljed. Jäta veidi piserdamiseks.
Vala täidis põhjale. Siluda.
Puista peale ülejäänud taignapuru. Pane 25-30 minutiks 180 kraadini eelsoojendatud ahju. Jahuta pärast küpsetamist.
Gluteenivaba kook saab kaunistada kõrvitsaseemnetega.
Mõõdukalt magus pähkliste nootidega. Täidis on niiske ja viskoosne, mandariinihapukuse ja vürtside aroomiga. Näeb välja säravaks. Rikkalike maitsete eduka kombinatsiooniga jätab see meeldiva mulje. Head isu!
kalorsus - 220,5 kcal;
valgud - 3,6 g;
rasvad - 16 g;
süsivesikud - 17,4 g;
kõrvits - 120 g
artišoki siirup - 30 g
kookosõli - 70 g
kaerahelbed - 120 g
mandlijahu- 75 g
riisijahu - 30 g
küüslauk - 2 küünt
küpsetuspulber - 0,5 tl
sool - maitse järgi
värske till - 2-3 oksa
sool, pipra segu - maitse järgi
mandariinid - 200 g
kookoskoor - 60 g
artišoki siirup - 45 g
riisijahu - 15 g
maisitärklis - 20 g
vürtsid - maitse järgi