Gluteeni tarbimise vähendamine on kasulik figuurile, maole ja üldisele seisundile ning eriti talumatuse korral. Ei pea loobuma maitsvast pitsast, lihtsalt asenda nisutaignas gluteenivabaga ja saad gluteenivaba pitsa. Neile, kes hoolivad oma tervisest ja armastavad lihtsalt kulinaarseid katseid, pakume seda retsepti.
Haki või väikeseks puruks, sega jahuga. Lisades järk-järgult hapukoort, sõtku tainas. Veereta palliks ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Pintselda oliiviõli, soola ja pipraga.
Rulli tainas lahti. Lao põhjale kartulid ja peekoniviilud. Murra pealt munad. Puista peale tšilli ja riivjuust.
Küpseta 20 minutit 200 kraadini eelsoojendatud ahjus.
kalorsus - 301,4 kcal;
valgud - 11,5 g;
rasvad - 20,9 g;
süsivesikud - 15,9 g;
või- 50 g
hapukoor - 50 g
kartul - 1 tk
peekon - 6 viilu
munad - 3 tk
riisijahu - 100 g
kõva juust - 50 g
oliiviõli - 1 tl
sool ja pipar - maitse järgi