Tänu ubadele gluteenivaba tort on rikkaliku šokolaadimaitsega! Ubade retseptid on alati maitsvad ja huvitavad, kui neid õigesti teha.
Põhja jaoks keeda oad pehmeks. Eralda valk munakollast. Sega ühes kausis munakollane, oad, kakao, suhkur ja küpsetuspulber blenderiga. Vahusta valk kohevaks stabiilseks vahuks. Pane valguvaht oamassi. Määri vorm taimeõliga, laota tainas välja. Küpseta 180 gr. 25-30 minutit.
Pohlamoosi jaoks sega pohlad suhkruga, jäta mahla andma. Keeda madalal kuumusel 5 minutit pärast keetmist, vahusta blenderiga, lisa tärklis, kuumuta tagasi. Keeda kuni paksenemiseni.
Kohvikreemi jaoks purusta šokolaad väikesteks tükkideks ja vala kohvi peale, sega kuni šokolaad on täielikult lahustunud.
Kokkupanemise järjekord: biskviit, kreem, moos.
kalorsus - 375,6 kcal;
valgud - 9,2 g;
rasvad - 17,8 g;
süsivesikud - 43,7 g;
valged oad - 50 g
viinamarjaseemneõli - 10 g
kakaopulber - 20 g
pruun suhkur - 30 g
muna - 1 tk
küpsetuspulber - 1/2 tl
jõhvikad - 130 g
suhkur - 50 g
maisitärklis - 5 g
tume šokolaad - 150 g
kuum espresso - 80 g