Keto supp Cheddari juustu ja köögiviljadega on toitev roog, mis vastab keto dieedi nõuetele. Seda suppi saab valmistada lõuna- ja õhtusöögiks. Supp on hea kui värske, kuid ka säilib külmkapis 3-5 päeva või sügavkülmas 2-3 kuud. Enne serveerimist piisab supi soojendamist ja riivjuustuga kaunistamist. Tänu küpsetatud brokolile on supil sügav karamelline maitse. Võite kasutada ka keedetud brokkoli, kuid siis ei ole selle maitse eriti väljendunud.
Supp sisaldab rohkesti naatriumi, kaltsiumi ja kaaliumi, seega ei paku ta tühja energiat, vaid toob ka organismi toitaineid.
Kuumutage ahi kuni 200 kraadini. Pange brokkoli küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile. Pange peale oliiviõli. Küpsetage brokkoli 12-15 minutit.
Eemaldage brokkoli ahjust ja segage. Asetage neid veel 3-5 minutiks ahju.
Sulatage või sügavas pannis või potis. Lisage peeneks hakitud sibul ja küüslauk, tüümian, sool ja pipar. Hautage segu keskmisel kuumusel.
Lisage pannile koort ja keetke.
Lisage juust ja 1,5 klaasi vett, segage.
Keedke suppi veel 3 minutit tasasel tulel.
Eemaldage supp pliidilt. Segage blenderiga kreemjaks.
Pange küpsetatud brokoli suppi, segage läbi. Maitse järgi võite lisada soola, pipart, riivjuustu. Serveerige kuumalt. Head isu!
kalorsus - 90,9 kcal;
valgud - 2,7 g;
rasvad - 7,7 g;
süsivesikud - 2,7 g;
brokkoli - 300 g
oliivõli - 3 spl
sulatatud või - 1 spl
sibul - 1 tk
küüslaug - 4 küünt
jahvatatud tüümina - 2 tl
vahukoor 20% - 150 ml
cheddari juust - 170 g
soola ja pipar - maitse järgi